Prachtige omgeving

Wemeldinge is pittoresk Zeeuws dorp gelegen aan de Oosterschelde en aan de noordelijke monding van het kanaal door Zuid-Beveland. Wemeldinge hoort bij de gemeente Kapelle en heeft zo’n 3000 inwoners.

Wemeldinge is omgeven door een prachtige natuurlijke omgeving. Verken de schitterende landschappen door te wandelen of te fietsen langs de vele routes die de regio biedt. Ontdek de nabijgelegen Oosterschelde, een uniek getijdengebied dat bekend staat om zijn diversiteit aan flora en fauna. Geniet van de frisse lucht en de rustgevende geluiden van de natuur terwijl u de vele vogelsoorten spot die zich hier thuis voelen.

 

Water en strand

Het prachtige strand van Wemeldinge ligt op slechts een steenworp afstand van Hotel Brasserie Smits. Hier vindt u een ontspannen en sfeervolle omgeving waar u kunt genieten van de zon, de zee en het zand. Het strand van Wemeldinge heeft een breed zandstrand dat perfect is om te ontspannen, te zonnebaden en te genieten van de prachtige omgeving. Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit en biedt de ideale gelegenheid om verkoeling te zoeken op warme zomerdagen. Neem een duik in het heldere water van de Oosterschelde en geniet van een verfrissende zwemervaring.

Smits Wemeldinge - Strand dichtbij

Voor degenen die van watersport houden, is Wemeldinge de ideale bestemming. De jachthaven van Wemeldinge is een uitstekend vertrekpunt voor zeilers en watersportliefhebbers. Huur een boot en verken de wateren van de Oosterschelde, ga windsurfen of kitesurfen, of waag u aan een duikavontuur en ontdek de onderwaterwereld van de Oosterschelde. De omgeving biedt volop mogelijkheden voor zowel beginners als ervaren watersporters.

Smits Wemeldinge - Jachthaven

Cultuur

Wemeldinge heeft ook een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Bezoek de historische kerken, zoals de Sint-Maartenskerk, en bewonder de prachtige architectuur. Maak een wandeling door het charmante centrum van het dorp en ontdek de oude huizen en gezellige straatjes. Breng ook een bezoek aan het Oorlogsmuseum in het nabij gelegen Kapelle, waar u meer kunt leren over de impact van de Tweede Wereldoorlog op deze regio.

Smits Wemeldinge - Maartenskerk

Fietsen en wandelen

De omgeving van Wemeldinge biedt tal van fiets- en wandelmogelijkheden om te genieten van de prachtige natuur.

Er zijn verschillende landelijke fietsroutes in de omgeving, zoals de Zeeuwse Bloesemroute of de Zak van Zuid-Beveland-route. Deze routes nemen je mee door idyllische landschappen, zoals boomgaarden, polders en historische dorpen. Hotel Brasserie Smits is één van de stoppunten van Fietsnetwerk.

Verken de natuurgebieden rondom Wemeldinge, zoals het Nationaal Park Oosterschelde en de Oesterdam. Er zijn verschillende wandelpaden die je meenemen door duinen, moerassen en slikken, waar je kunt genieten van de rijke flora en fauna van Zeeland.

Van 1 april t/m 31 oktober kunt u gebruik maken van ons fiets arrangement.

Smits Wemeldinge - Jachthaven

Molens

In Wemeldinge zijn er twee opvallende molens: de Oude Molen en de Korenmolen De Hoop. Beide molens dragen bij aan de charme en het historische karakter van het dorp.

Molen De Hoop is een korenmolen uit 1866 aan de Westelijke Kanaalweg in Wemeldinge. Het is een ronde stenen stellingmolen met een vlucht van 21,70 meter. Molen De Hoop is op zaterdag tussen 13:00 uur en 16:00 uur te bezoeken.

De Oude Molen is een van de bekendste bezienswaardigheden van Wemeldinge. Deze stenen stellingmolen dateert uit 1801. de Aeolus is een koren- en pelmolen in Wemeldinge. De molen is vernoemd naar de naam van de griekse god van de wind, Aeolus. Deze molen werd in 1869 als wraak op een molenknecht die de huidige molen de hoop een stukje verderop liet bouwen. De Oude Molen is elke laatste zaterdag van de maand te bezoeken tussen 10:00 uur en 15:00 uur.

Smits Wemeldinge - Jachthaven

Markten

In de omgeving van Wemeldinge zijn er verschillende weekmarkten waar je kunt genieten van een breed scala aan verse producten, lokale specialiteiten en gezellige sfeer. 

Weekmarkt Goes
Iedere dinsdag en zaterdag vindt de weekmarkt plaats op de Grote Markt in Goes. De markt is op dinsdag gevuld met kramen met food en non food en op zaterdag vind je er veelal kramen met food.

Weekmarkt Wemeldinge
Elke zaterdag staan de marktlieden voor je klaar op de markt in het centrum van Wemeldinge.

Weekmarkt Middelburg
Middelburg is een echte marktstad en druk bezocht vanuit de gehele regio. De weekmarkt in Middelburg is elke donderdag van 09:00 – 16:00 en zaterdag van 07:30 – 16:00 geopend.

Dorpen en steden in de omgeving

Goes

Op slechts een paar kilometer afstand ligt de stad Goes, bekend om zijn historische binnenstad en levendige sfeer. Verken de geplaveide straatjes, bewonder de monumentale panden en bezoek de Grote Markt met zijn gezellige terrasjes. Ga winkelen in de diverse boetiekjes of bezoek een van de musea, zoals het Historisch Museum De Bevelanden.

Kapelle

Dit rustige dorp staat bekend om zijn prachtige bloemenvelden, vooral in het voorjaar. Bewonder de kleurrijke tulpen en andere bloemen tijdens een wandeling of fietstocht door de omgeving. Bezoek ook de imposante Grote Kerk, die een belangrijke rol speelt in de geschiedenis van het dorp.

Yerseke

Gelegen aan de oevers van de Oosterschelde, is Yerseke een pittoresk vissersdorp dat bekend staat om zijn mossel- en oestercultuur. Maak een wandeling langs de haven en zie de vissersschepen binnenkomen met hun verse vangst. Bezoek een van de mosselrestaurants en geniet van de heerlijke Zeeuwse zeevruchten.

Zierikzee

Iets verder weg, maar zeker een bezoek waard, is de historische stad Zierikzee. Deze middeleeuwse stad heeft een rijk maritiem verleden en wordt gekenmerkt door zijn prachtige oude gebouwen en gezellige straatjes. Bezoek de imposante Sint-Lievensmonstertoren, maak een wandeling langs de haven en ontdek de vele winkels en restaurants.

Middelburg

De hoofdstad van Zeeland, is een stad met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Het historische centrum, met zijn monumenten en grachten, ademt de sfeer van de Gouden Eeuw. Bezoek het indrukwekkende stadhuis en de Abdij van Middelburg. Geniet van musea, festivals, winkels en restaurants. Omringd door natuur en stranden, biedt Middelburg voor ieder wat wils. Ontdek deze betoverende stad in Zeeland.

Kamperland

Gelegen aan het Veerse Meer, is Kamperland een ideale bestemming voor liefhebbers van watersporten en recreatie. Maak een boottocht over het meer, ga zeilen of windsurfen, of ontspan op een van de stranden. Het nabijgelegen Nationaal Park Oosterschelde biedt ook mogelijkheden voor wandelingen en vogelspotting.

×