2020
Overname Hotel Smits
Hotel Brasserie Smits - Eigenaren

Op 1 April 2020 draagt de familie Wisse het stokje over aan de huidige eigenaren, de familie Van der Linden, die op hun beurt ook weer grondig verbouwd hebben. Het gehele hotel is op de schop gegaan, alle leidingen en elektra is vernieuwd, alle kamers zijn geüpgraded naar de hedendaagse standaard en het appartement wat boven het café zat is omgebouwd tot luxe kamers. Tevens is het café verfrist en veranderd naar brasserie, hierdoor heeft er een naamswijziging plaatsgevonden naar: Hotel|Brasserie Smits. De familie Van der Linden wilt de authentieke elementen van het pand behouden en in een hedendaags jasje stoppen zodat de rijke geschiedenis van deze plek behouden blijft.

1989
Uitbreiding Hotel Smits
Hotel Brasserie Smits geschiedenis oud beeld

In 1989/1990 wordt het woonhuis aan de kanaalweg, dat tot die tijd gebruikt is als slijterij, gesloopt om Hotel Smits opnieuw uit te breiden. De achterliggende zaal werd ingericht als Vlaamse volksspeelhal.

1973
Overname Hotel Smits

In 1973 komt een einde aan de familietraditie, het hotel met het achtergelegen woonhuis aan de westelijke kanaalweg wordt verkocht aan de familie Wisse. De naam Hotel Smits blijft gehandhaafd.

1905
Flinke verbouwing
Hotel Brasserie Smits geschiedenis oud beeld zwart wit

In 1905 laat Cornelis Smits het pand drastisch verbouwen en aanpassen aan de eisen van de tijd. Na Cornelis wordt het hotel uitgebaat door zijn dochter en daarna kleinzoon. Het hotel heeft een belangrijke functie in de steeds maar toenemende drukte in de scheepvaart.

1901
Naamsverandering

In 1901, hij is dan 76 jaar oud, gaat het bedrijf over op zijn schoonzoon Cornelis Antonius Smits. Herberg “de eerste aanleg” krijgt na de overname een nieuwe deftigere naam “Hotel Smits”.

1888
Opening “De eerste aanleg”
Hotel Brasserie Smits geschiedenis

Op 21 februari opende hij herberg “de eerste aanleg”. Na 11 jaar, in 1888, kocht hij de aangrenzende woning om uit te breiden, van beide woningen maakt hij 1 geheel.

1877
Cornelis Kopal

In 1877 kwam Cornelis Kopal vanuit Noord-Brabant naar Wemeldinge om zich hier te vestigen.

1870
Eerste rijtje huizen

Rond 1870, al snel na de opening van het kanaal, werd hier een rijtje huizen gebouwd.

×